Hoe moet je een CV maken?

cv maken

Een eerste indruk is altijd belangrijk en je moet ook goede indruk achter laten. Dit geldt ook voor wanneer je gaat solliciteren. Dan zul je dus ook een goed CV maken om ervoor te zorgen dat ze al meteen een goed beeld van je hebben. Uiteraard speelt de motivatiebrief ook een hele grote rol. Op je CV zullen namelijk alleen je papieren en vaardigheden staan maar in de brief komt dan te staan wie jij precies bent en wat ze van je kunnen verwachten. Dit is net zo belangrijk als je diploma. Wanneer je wel de papieren hebt, maar je geen goede motivatie hebt dan zul je zien dat ze voor iemand anders kiezen. Ze willen namelijk altijd een gedreven persoon op de baan zetten.

Online maken

Een CV maken kun je tegenwoordig ook gemakkelijk doen op het internet. Hier kun je dan een template kiezen om een perfect CV te creëren. Dit zal er dan niet alleen voor zorgen dat het er allemaal netjes uit komt te zien, de kans dat je iets vergeet of verkeerd neerzet zal ook een stuk kleiner worden. Je wil namelijk dat alles perfect is als je gaat solliciteren. Bovendien heb je dan ook niet het probleem dat je in Word aan het vervelen bent om alles mooi te krijgen.

cv maken

Alles vermelden

Wanneer je een CV maken gaat is het belangrijk dat je ook alles vermeldt. Denk hierbij aan al je opleidingen, afgerond als niet afgerond en ook al je bijbaantjes plus stageplekken. Dit is namelijk allemaal werk ervaring en zal ook als positief worden gezien. Het bedrijf kan dan precies zien hoeveel werk ervaring je hebt en op welke gebieden je ervaring hebt opgedaan. Heb je veel ervaring dan zul je ook meer kans hebben op een baan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *