Geef invulling aan functioneel beheer aan de hand van BisL

Als je binnen een organisatie kijkt naar de verschillende componenten die nodig zijn om het bedrijf goed te laten lopen, dan schrik je soms van de enorme verscheidenheid aan taken, afdelingen, personeel, functies en tijdschema’s die daarmee gemoeid zijn. Als je voor je eigen huishouding een planning maakt, dan is dat vaak prima te overzien. Maar voor een middelgroot of groot bedrijf is dat overzicht vanuit een individueel perspectief bijna onhaalbaar. Mede ook omdat veel individuen binnen bet bedrijf allemaal verschillende taken voor rekening nemen. Dat betekent dat ieder wel overzicht bewaart binnen zijn of haar gebied, maar geen idee heeft van de overkoepelende structuur. Zonder dat overzicht is functioneel beheer ontzettend lastig. Je kunt die taak ook niet bij 1 persoon neerleggen, want daarvoor is de pluraliteit van al die eerdere genoemde componenten gewoon te groot. Gelukkig is er BisL. Aan de hand van BisL dat staat voor Business Informatie Services Library, kun je het functionele beheer toch op een overzichtelijke wijze vormgeven. BisL is dan ook heel goed te combineren met workforce planning software. Met deze workforce planning software kun je op een zeer overzichtelijke wijze planningen maken waar personeel voor nodig is. Je hebt inzicht nodig in de personeelscapaciteit en je moet weten welke taken door wat voor personeel moeten worden uitgevoerd. Het is handig om inzicht te hebben in de capaciteiten en competenties van je personeel, zodat je ook gemakkelijk de juiste persoon op de juiste taak kunt zetten. Maar er moet nog veel meer gebeuren en dat gaat vaak in fases die zich bij iedere taak herhalen. Workforce planning software helpt hierbij en BisL kun je vervolgens gebruiken om het functionele beheer van dit soort applicaties te verbeteren of te beheren. Met BisL en workforce planning software kun je het beheer en het overzicht binnen een organisatie stroomlijnen. Dat is goed voor de gebruiker zelf die er daadwerkelijk mee aan de slag gaat, want hij of zij wordt dankzij BisL ondersteund aan de hand van: 

  • Trainingen
  • Documentatie
  • Nieuwsbrieven 
  • Afhandelingen vragen en feedback

Maar ook de overkoepelende organisatie heeft natuurlijk baat bij BisL. Wat dat betreft is het zeker aan te raden om eens op de website van planbizz.nl te kijken om voor jezelf na te gaan in hoeverre dit systeem binnen jouw organisatie past. Als je reeds met workforce planning software werkt, dan is BisL een uitstekende toevoeging. Mocht je nog niet met workforce planning software werken, dan is de combinatie tussen beide zeker het overwegen waard. 

Alles over BisL lees je op planbizz.nl

Mocht je meer willen weten over dit programma, dan kun je terecht op de website van planbizz.nl. Hier vind je een gedetailleerde uitleg over wat het is, hoe het werkt en wat je er precies mee kunt. Zo lees je bijvoorbeeld ook meer over de drie niveaus binnen de software. Dit zijn het richtinggevende, sturende en uitvoerende niveau of proces. Zo zie je ook precies hoe het aansluit bij de verschillende lagen in je bedrijf. 

Neem contact op met planbizz.nl

Als je na het lezen van de informatie op de site nog vragen hebt, dan kun je uiteraard ook gerust even contact opnemen met planbizz.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *