Auto krediet aanvragen

auto krediet aanvragen

Auto’s zijn duur. De meeste mensen kunnen niet zomaar een auto met het geld op een bankrekening kopen. Zij moeten dus een auto krediet aanvragen. Een autokrediet aanvragen, waar moet je op letten?

Wat is dat, een auto krediet aanvragen?

De definitie van een autokrediet is een krediet dat je afsluit om een auto mee te kunnen kopen. Meestal is een autokrediet aanvragen vrij duur, want je moet wel lenen zonder dat er dekking tegenover staat. Dat maakt het voor banken riskanter om geld te lenen voor een auto, dan voor bijvoorbeeld een hypotheek. Immers, bij een hypotheek heb je een huis als onderpand. En een huis is redelijk waardevast. Een auto verliest snel zijn waarde.

Vergelijk daarom altijd een autokrediet met een persoonlijke lening. Vaak is het goedkoper om het krediet als een persoonlijke lening afsluiten dan een speciaal autokrediet.

auto krediet aanvragen

Waar moet je op letten als je een auto krediet aanvraagt?

Voordat je een autokrediet aanvraagt, is het een goed idee om uit te zoeken waar je de beste lening kan krijgen. De aanbieders goed met elkaar vergelijken. Het belangrijkste waar je op moet letten is natuurlijk de rente. Tarieven voor een autokrediet zijn vergelijkbaar met de tarieven voor de persoonlijke lening. Deze liggen meestal 4% tot 9% boven de Europese rente waartegen banken elkaar geld uitlenen.  Verder is het een goed idee om op de voorwaarden te letten. Hoe snel moet je je lening aflossen? Kan je ook boetevrij versneld aflossen? Kijk ook naar je huishoudboekje. Kun je het maandbedrag missen? En zo zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten.

Wil je meer weten over waar je op moet letten als je een autokrediet aanvraagt? Hier vind je alles over een auto krediet aanvragen. Verder vind je op de site van Bankr natuurlijk ook heel veel informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *